Individuele excursiereizen Malta & Gozo! Reizen met verblijf in een standplaats uitgebreid met één of meerdere excursies met privégids en inclusief de entreegelden en transfers.

Valletta & Vissersdorpjes met privégids
Dagexcursie inclusief Nederlands- of Engelstalige privégids, transport en entreegelden.

U wordt opgehaald bij uw accommodatie door de gids en start vervolgens de rondleiding bij de Upper Barracca Gardens in Valletta. Hier heeft u een ongelooflijk uitzicht over de beroemde Grand Harbour van Malta. Vervolgens loopt u door de hoofdstraten van Valletta en bezoek aan de St. John's kathedraal en de Caravaggio. De St. John's, ook wel de Kathedraal van de Ridders, is een van de belangrijkste parels van Malta. Een hoogtepunt is de schilderijen van Caravaggio met de 'Beheading of St John' en 'St Jerome'. De Kathedraal is tevens de rustplaats van vele grootmeesters, bisschoppen en schilders.

U vervolgt de weg en bezoekt de Grand Master's Palace en de Armoury. Het historische paleis was het centrale punt gedurende de Riddertijd. Vervolgens naar Casa Rocca Piccola, een middeleeuws paleis. Het is tevens de verblijfplaats van de 9e Markies van de adellijke familie Piro.

In de middag gaan we naar het zuiden van het eiland waar we gelegenheid hebben om de pittoreske vissersdorpjes Marsaxlokk en Wied iz-Zurrieq te bezoeken. Maraxlokk is de grootste vissersplaats van het eiland. In de haven ziet u veel fel gekleurde vissersbootjes, de Daghjsa. Vanuit Wied iz-Zurrieq is optioneel de Blauwe Grot per boot te bezoeken.

Gedurende de excursie heeft u de gelegenheid om op eigen gelegenheid een koffie- en lunchpauze te nemen.

De Drie Steden met privégids
Dagexcursie inclusief Nederlands- of Engelstalige privégids, transport en entreegelden.


U wordt opgehaald bij uw accommodatie door de gids. De eerste bestemming is Gardjola in Senglea waar u een schitterend uitzicht heeft over Valletta en de Grand Harbour. Vervolgens rijden we door Cospicua, de scheepswerven en Vittoriosa. In deze laatste plaats start de wandeling bij Café Riche en Couvre Porte. De gids zal uitleg geven over de maritieme geschiedenis en de importantie van de Drie Steden gedurende de Riddertijd en tevens de Britse periode. Ook de belangrijkheid van de forten en het havengebied wordt besproken.


Vervolgens optioneel een bezoek aan het Maritiem museum en het Inquisitor’s Palace. Het paleis is een uniek middeleeuws paleis en tevens gerenoveerd. In het maritieme museum was vroeger de bakkerij van de Britse strijdkrachten gevestigd en was tevens leverancier van de totale Mediterraanse vloot in de 19e eeuw tot na de Tweede Wereldoorlog.


Gedurende de wandeling door Vittoriosa zal de gids een aantal hostels uitlichten die gebouwd zijn door de ridders uit de 16e eeuw. Tevens een bezoek aan de kerk van St Lawrence welke gevestigd is aan het water.


In de middag bezoek aan Mdina. Mdina is de oude hoofdstad van Malta, een middeleeuws stadje met nauwe straten en gezellige koffiebarretjes.


Gedurende de excursie heeft u de gelegenheid om op eigen gelegenheid een koffie- en lunchpauze te nemen. 

Valletta & Dagexcursie Gozo met privégids
Dagexcursie inclusief Nederlands- of Engelstalige privégids, transport, ferrytickets en entreegelden.

Een van de meest populaire excursies is een bezoek aan het zustereiland Gozo. Gozo is een mooi en rustig eiland op 9 km afstand van Malta. De ferry overtocht duurt ca. 20 minuten. Op het eiland wonen ca. 29.000 mensen en er zijn veel bezienswaardigheden.

We brengen een bezoek aan de Ggantija Neolithic Temples (3.800 BC). Het zijn de oudste vrijstaande tempels ter wereld. Ze zijn gebouwd gedurende de periode dat mensen de Godin van de Vruchtbaarheid aanbaden. De tempels werden gebruikt voor religieuze ceremonies en offers van dieren.

Dwejra is een andere mooie plek om te bezoeken. We vinden hier de Azur Window en de Inland Sea, een fotogenieke plek. Vervolgens gaan we naar de hoofdstad van Gozo, Victoria Rabat. Hier vinden we de beroemde, en indrukwekkende Citadel. Het is tevens het hoogste punt van het eiland.

Aanbevelenswaardig is een bezoek aan de baai van Xlendi. U heeft er een schitterend uitzicht en er zijn een aantal goede restaurants.

Gedurende de excursie heeft u de gelegenheid om op eigen gelegenheid een koffie- en lunchpauze te nemen. 

Historisch Malta met privégids
Dagexcursie inclusief Nederlands- of Engelstalige privégids, transport en entreegelden.


U wordt opgehaald bij uw accommodatie door de gids. We vertrekken voor een dagexcursie naar het centrale gedeelte van Malta. We beginnen in het prachtige paleis ´Palazzo Parisio´ en vervolgens nemen we een kijkje in de koepelkerk van Mosta gevolgd door een bezoek aan het handwerkersdorp Ta´Qali.

Er wordt een wandeling door de nauwe straatjes van de oude hoofdstad Mdina (Stille Stad) gemaakt en we genieten van het prachtige uitzicht over Malta vanaf de vestingmuren en bezoeken de grot van St. Paul in Rabat. Tot slot rijden we over het hoogste punt van Malta: de Dingli Klippen.

Gedurende de excursie heeft u de gelegenheid om op eigen gelegenheid een koffie- en lunchpauze te nemen.