Danae House

Danae house

5 of 8-daagse reis inclusief vlucht en huurauto
Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Waan uzelf even een echte Cyprioot

Danae houses zijn mooi gerenoveerde appartementen verspreidt in het dorpje Tochni. U waant zich zo echt even een Cyprioot. In de taverne wordt het ontbijt voor u geserveerd en u kunt gebruik maken van het buitenzwembad.

De kamers hebben een landelijke inrichting en zijn voorzien van kitchenette, airconditioning en u kunt gratis gebruik maken van WiFi. U kunt gratis parkeren in het dorp.

Tochni is een authentiek Cypriotisch dorp met gezellige straatjes. In de omgeving kunt u o.a. naar het Governor's beach met de kalksteenrotsen, het klooster van Agios Minas en het vissersplaatsje Zygi.


Inclusief:

  • Vluchten Larnaca vanaf de gekozen luchthaven
  • Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
  • Overnachtingen volgens gekozen verblijfsduur
  • Ontbijt inbegrepen
  • AVIS huurauto categorie A (Kia Picanto of gelijkwaardig)

Bij deze reis is een categorie A auto inbegrepen voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

Danae house

Bijzonderheden

Danae houses zijn mooi gerenoveerde appartementen verspreidt in het dorpje Tochni. U waant zich zo echt even een Cyprioot. In de taverne wordt het ontbijt voor u geserveerd en u kunt gebruik maken van het buitenzwembad.

De kamers hebben een landelijke inrichting en zijn voorzien van kitchenette, airconditioning en u kunt gratis gebruik maken van WiFi. U kunt gratis parkeren in het dorp.

Tochni is een authentiek Cypriotisch dorp met gezellige straatjes. In de omgeving kunt u o.a. naar het Governor’s beach met de kalksteenrotsen, het klooster van Agios Minas en het vissersplaatsje Zygi.

Vluchten
U mag op deze vluchten handbagage meenemen in de cabine. Via de website van de luchtvaartmaatschappij kunt u terug lezen welke eisen er worden gesteld aan de handbagage.

Ruimbagage is in de meeste gevallen niet gratis. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen en u reist met Transavia, dan kunnen wij dit tot 2,5 week voor vertrek (tegen een toeslag) voor u reserveren. Indien u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegt, ga dan naar de website van de luchtvaartmaatschappij en bekijk de mogelijkheden.

Overnachtingen tijdens uw reis
Tijdens onze fly-drives en andere reizen verblijft u veelal in sfeervolle accommodaties, zoals traditionele familiehuize, authentieke plattelandshuizen, unieke boutique hotels of oude boerderijen die omgetoverd zijn tot sfeervolle accommodaties. Ook kunt u kiezen om te verblijven in goede 4 of 5 sterren hotels.

Maatwerk
Wilt u de reis uitbreiden of wilt u afwijken van de gepubliceerde route, dan maken wij uw reis graag op maat. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. 

Route van uw fly-drive
Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes van Cyprus te ontdekken. Ook krijgt u voor uw reis toegang tot onze Style in Travel app. Hierin staan alle details van uw reis en u kunt onderweg reisinformatie en leuke tips lezen. 

Autohuur
Indien bij deze reis een huurauto inclusief is, dan is dit standaard een categorie A auto. Indien gewenst kunt u deze upgraden. Let op dat er op Cyprus aan de linkerhelft van de weg wordt gereden. De huurauto's hebben een andere kleur kenteken, dan auto's van de inwoners op Cyprus. De lokale bevolking houdt dan ook veelal rekening met het rijgedrag van toeristen. Op de wegen wordt u d.m.v. borden continue herinnerd dat u links dient te rijden. Indien u het lastig lijkt om links te schakelen, dan adviseren wij om een huurauto met automaat te kiezen (cat. H of F).

Tevens kunt u ervoor kiezen om een all-inclusive verzekering af te sluiten voor de autohuur. Hiermee koopt u o.a. het eigen risico in geval van schade en/of diefstal af. De mogelijkheden treft u gedurende het boekingsproces.

Exclusief
EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden. Indien u in een appartement of soortgelijke accommodatie verblijft, dan kan het voorkomen dat er door de accommodatieverschaffer, ter plaatse, meerkosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld eindschoonmaak.

Cyprus-3

Cyprus

Ontdek dit mediterraanse eiland met haar rijke geschiedenis en cultuur. Cyprus staat vooral bekend als strandbestemming met heel het jaar zon, maar biedt nog zoveel meer! Een rijkdom aan cultuur en natuur in het binnenland, pittoreske dorpjes, prachtige wandelroutes, heerlijke traditionele gerechten en lokale wijnen.

Weg van het massatoerisme vindt u de traditionele dorpen, wijngaarden, schilderachtige kerkjes en rustgevende bossen. Ontdek het authentieke Cyprus met verblijf in gerestaureerde traditionele huizen, vaak landelijk gelegen of in pittoreske dorpjes. Door de korte afstanden zijn de mooie stranden en baaien immers altijd dichtbij.

De Cyprioten staan bekend om hun gastvrijheid. Proef de halloumi kaas en andere heerlijke 'meze' (lokale kleine hapjes) samen met een lokaal biertje of een goed glas wijn. Indien u dapper genoeg bent bestel dan een 'zivania'.

Een bezoek aan Cyprus is naast de zomermaanden ook in het middenseizoen en in de winter zeer geschikt! Het hele jaar is er kans op veel zon en ook in de winter is er veelal een aangename temperatuur. Met de ruige kustlijn en bergtoppen, zonnige wijngaarden, de koele pijnboombossen, uitgestrekte tarwevelden en weelderige citrusboomgaarden, is er voor ieder wat wils. Activiteiten als golfen, fietsen en wandelen zijn uitermate geschikt om op Cyprus te doen. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Bekijk de Griekse tempels, Byzantijnse kerken, schitterende kloosters en breng een bezoek aan een van de musea waar o.a. de overblijfselen van onze beschaving 10.000 jaar geleden te bewonderen zijn.

Intermezzo travels selecteerde kleinschalige boutique hotels met gastvrije eigenaren en aanbieders van slechts een beperkt aantal appartementen. Samen met het gemak van een huurauto bent u vrijwel verzekerd van een indrukwekkende reis.

Cyprus is verdeeld in twee delen; het Turkse gedeelte en het 'Grieks Cypriotische' gedeelte. De hoofdstad van het eiland is Nicosia. Limassol, Larnaca en Paphos zijn tevens belangrijke steden en regio's.

2019 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie