Campania heeft veel moois te bieden. Sorrento inspireerde vele kunstenaars, musici en schrijvers, verlicht door de schoonheid van de kustlijn met uitzicht op de zee en de geuren van citrusvruchten die de ziel betovert. Het uitzicht op de Golf van Napels maken het bezoek aan de stad uniek. Het is de parel van de Amalfi kust, de pastelkleurige huizen zijn werkelijk fascinerend, evenals de smalle straatjes.

Positano is tevens een bezoek waard. Een kleine stad gebouwd op rotsen, en een van de meest karakteristieke plekken in Italië.

Uiteraard mag een bezoek aan Napels en Pompeii niet ontbreken. Napels is het kloppende hart van Campania. De chaos wordt afgewisseld met de schoonheid van haar monumenten, zoals de Castel dell 'Ovo of Angevin en de musea: het Nationaal Archeologisch Museum en Capodimonte. Maak een wandeling langs de promenade aan de Via Caracciolo en bestel een authentieke Italiaanse pizza of typische baba (dessert). Het is een unieke ervaring om terug te gaan in het leven van de oude Romeinen 2000 jaar geleden. Dit kan in Pompeii. Verbaas u over de relikwieën en het amfitheater. U gaat even terug naar een vervlogen tijdperk, vol charme en mysterie.

Een bezoek aan het eilandje Capri is zeker aanbevelenswaardig. In een paar uur bent u bij de majestueuze kliffen. De blauwe zee die het eiland omringt zal u verleiden voor een duik in het water.

In Caserta is een bezoek aan het Koninklijk paleis een must. Het wordt vaak vergeleken met Versailles en dankt de bijnaam daar ook aan 'klein Versailles'. In Paestum kunt u genieten van de oude tempels en ruïnes in de vallei der tempels.