Het Franse Corsica is gelegen naast het Italiaanse Sardinië biedt een bijzondere uitstraling. Er is hier de afgelopen jaren weinig veranderd, daardoor is de mondaine luxe setting nog steeds aanwezig. De kustlijn is niet door het massa toerisme aangetast en in het binnenland waant u zich eeuwen terug in de tijd. Corsica is een interessante bestemming zowel voor natuur- als cultuurliefhebbers. In juli en augustus komen de toeristen massaal naar het eiland om te genieten van de prachtige stranden en azuurblauwe zee. De maanden daar omheen is het ideale moment om een fly-drive te boeken. Bent u een wandelliefhebber? Er is een goed netwerk van wandelpaden. Ook op culinair gebied kunt u zich laten verrassen, veelal met regionale specialiteiten. Probeert u vooral ook de lokale wijnen, meestal gemaakt van eigen Corsicaanse druiven soorten, allen met een eigen smaak.

Verkeer
Op Corsica moet u aan de rechterkant van de weg rijden.

Wegennet
De wegen op Corsica zijn doorgaans goed. Corsica is behoorlijk bergachtig waardoor de wegen vaak bochtig zijn. Hierdoor kun je niet heel hard rijden tussen de bestemmingen. Ook lopen er vaak geiten op de weg die voor vertraging kunnen zorgen. Een uitzondering is de weg langs de oostkust dat wat vlakker is. De doorgaande wegen zijn meestal breed genoeg, verlaat je deze hoofdwegen dan kunnen de wegen smal zijn. Het kan dan lastig zijn een tegenligger te passeren.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.
Binnen de Schengenzone is het aan te raden (niet verplicht) een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier mee te nemen, dit kan vertraging voorkomen bij controles. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreider. Meer informatie en het toestemmingsformulier zijn te vinden op rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen. Denk ook aan de landen waar je doorheen reist op weg naar de bestemming.

Vaccinaties
Voor een bezoek aan Corsica heeft u geen vaccinaties nodig.

Klimaat
Corsica heeft een Middellandse Zeeklimaat.
Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 15 graden en tijdens de zomermaanden rond de 25 tot 30 graden.

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil met Nederland.
De zomertijd op Corsica loopt gelijk aan die van Nederland.

Fooi
Op Corsica is het gebruikelijk om een fooi te geven. Als er nog geen servicekosten zijn berekend geeft men circa 10% fooi.

Religie
Corsica is overwegend rooms-katholiek, maar evenals in Frankrijk gaan de mensen niet vaak naar de kerk. Slechts ongeveer 8% woont regelmatig een mis bij. Religieuze evenementen en festivals worden wel serieus genomen. Het hoogtepunt zijn de processies in de Heilige Week, die in steden zoals Bonifacio, Sartène en Calvi in de dagen voor Pasen plaatsvinden.

Taal
Frans is de officiële taal op Corsica. Daarnaast wordt er Corsicaans gesproken.

Flora en fauna
De bekendste flora van Corsica is de maquis; een ondoordringbaar struikgewas dat over het hele eiland te vinden is. Daarnaast zijn er maar liefst tweeduizend plantensoorten aanwezig, waaronder lavendel en rozemarijn. Ook zijn er vele kastanjebomen. Tevens vind je in de wateren van het Corsicaanse kustgebied verschillende soorten vissen. Er leven ongeveer 127 verschillende soorten watervogels.

Wereldergoederen
Een overzicht van de werelderfgoederen op Corsica vindt u op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Valuta
Op Corsica wordt betaald met de Euro.

Kraanwater
Het water uit de kraan is veilig om te drinken.

Elektriciteit
Op Corsica kunt u een Nederlandse platte stekker gebruiken.
Een ronde stekker dient over een uitsparing te beschikken voor de in de stopcontact aanwezige aardingspin. U heeft een reisstekker nodig als uw stekker niet over een dergelijke uitsparing beschikt.

Hulpdiensten
Mocht u in het geval van nood de hulp nodig hebben van politie, brandweer en/of ambulance dan kunt u gebruik maken van onderstaande alarmnummers.
- Politie: 112
- Brandweer: 112
- Ambulance: 112

Telefonie
De landcode (landnummer) om iemand op Corsica te kunnen bellen is 0033 of +33.
Wilt u vanuit Corsica naar Nederland bellen gebruik dan 0031 of +31.
(Als u een landcode gebruikt, moet u de eerste 0 van het te bellen nummer weglaten.)

Relevante wetgeving
Hieronder vindt u relevante wet- en regelgeving, waar u wellicht mee te maken krijgt tijdens uw bezoek aan Corsica.
- Alcohol: Kopen en/of drinken vanaf 18 jaar.
- Alcohol en verkeer: Maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.
- Tabak: Kopen vanaf 18 jaar, roken op alle leeftijden.
- Rookverbod: In openbare gelegenheden.
- Homoseksualiteit: Toegestaan

Eten en drinken
De regionale keuken van Corsica is zeer gevarieerd met invloeden uit Frankrijk, Spanje, Italië en Noord-Afrika. De Corsicaanse vissoep is echt het proberen waard. Een typisch Corsicaans gerecht is 'Charcuterie Corse': Corsicaans varkenvlees, geroosterd op hout.